Waxerspasstime's Weblog
Miniature wargaming blog

INFINITY NA OTVARANJU ERRORA

27.12.2008. otvoren je novi klub u Novom Sadu – Error. Klub je nastao fuzijom tri kluba (Valhale, Xcluba i jos jednog kartičarskog). Klub ima prostore na Novom naselju u NSu, u atomskom skloništu. Ovaj prostor je zaista ogroman. U vreme otvaranja, vlasnici nisu stigli do kraja da srede klub, ali prostor ima veliki potencijal.
Na dan otvaranja održan je turnir u Medžiku, mini turnir u Warmašinu a Zuluf i ja smo odigrali dve demo partije Infinitija.
Za ovu prigodu spremili smo i teren (kućice, kamenje i ostale sitnice) dok se za pustinjsku podlogu moramo zahvaliti momcima iz Xa.
Prvi scenario koji smo igrali je Contract intercept. U blizini svake diplojment zone nalazi se po jedan predajnik. U jednom se nalazi šifra a u drugom podaci, tako da je neophodno da oba igrača „posete“ oba predajnika. Hakeri mogu da hakuju predajnike i na daljinu, ali ako ne uspeju, trpe štetu (šok fidbek). Posle drugok kruga, podaci stižu na predajnik te je moguće „uzeti ih“ prolaskom WIP rola. Partija je bila izuzetno zanimljiva, puna preokreta. Zuluf je igrao u standardnoj postavi uz dodatak Žanšija sa HMGom (Doktor, Haker, 3*Žanši, Dao Fei, Žanši HMG), a ja sam izveo Nomade u sastavu : 2* Morloci, 2* Zeroi (jedan sa e/maulerima – ripiter, a drugi sa minama), Dva puta Helketi (HMG, ADHL), Interventor (haker, najbolji među ljudima 🙂 i Daktari (slatka cica doktorica).
Zuluf je dobro počeo, hakerica je prišla predajniku i uzela deo šifre, ostali su se pozicionirali, a Dao Fei se kamuflirao na vrhu generatora na sredini terena.
Moj potez počinje impetus naređenjima Morloka. Morlok sa kombi rajflom baca dimnu bombu i napreduju ka neprijateljskoj teritoriji (impetus figure imaju jedno besplatno naređenje na pošetku igračevog poteza. To naređenje moraju da potroše bar na jedno kratko kretanje ka najbližem protivniku (ili neprijateljskoj teritoriji ako nemaju neprijatelja u LOSu) a sa drugim delom naređenja mogu da rade šta hoće (pucaju, bacaju granate, kreću se drugo kratko kretanje itd. Igrač može da potroši jedan order iz pula, da bi poništio impetus order). Morlok sa Čein Rajflom juriša ceo order ka Dao feiu. Dao Fei reaguje i ranjava Morloka. Posto je Morlok na meta kemistriju dobio Valor:Dogged, on ne pada u nesvest dok god troši naredbe u kontinuitetu. Morlok nastavlja ka Dao Feiu (trošeći prvu naredbu iz pula) i ulazi u domet Čein Rajfla (čen rajfl koristi mali flejmer templejt i automatski pogađa sve koje templejt kači). Dao Fei odlučuje da ostane na mestu i primi vrelo olovo, uzvraćajući vatru (druga opcija mu je bila da dodžuje na PH-6 i skloni se izvan zone templejta ako uspe). Dao fei po drugi put pogađa Morloka i time ga šalje na onaj svet, a njegov oklop zadržava vrelo olovo (Zuluf je prošao armor sejv).
Došao je trenutak da Helketi uđu u igru. Diplojuju se sa ivice terena u blizini predajnika sa koga je Zanši haker skinuo šifru. Helket sa HMGom osipa vatru po Dao Feiu uhvativši ga nespremnog sa leđa. Dao Fei dobija dve rane i pada kao pokošen. Drugi Helket upada u kuću u kojoj je predajnik i sređuje hakerku a zatim uzima deo šifre i izlazi iz kuće. Završavam krug u prilično dobroj poziciji.
Zuluf je u nebrabom grožđu, hakerka i DaoFei leže na zemlji i krvare. Žanši sa HMGom trči ka zgradi sa predajnikom i uzima na nišan Helketa sa ADHLom. Posle kratke razmene vatre Helket pada na mestu mrtav (pao je dva armur sejva te je automatski mrtav, bez mogućnosti lečenja). Hrabri doktor šprinta do hakerke i leči je. Ona ustaje i osipa vatru na drugog Helketa, koji pada pokošen. Ratna sreća se okrenula. Moja udarna jedinica Helketa je eliminisana, a sa njom je otišao i deo šifre.

Zuluf razčišćava svoje desno krilo

Zuluf razčišćava svoje desno krilo


Hrabra Hakerka i njena žrtva

Hrabra Hakerka i njena žrtva


Nemajući izbora, Interventor hakeriše iz daljine, rizikujući da nastrada. Ipak uspeva da hakuje prijemnik i uzme šifru. Zero sa e/maulerom prilazi položaju Dao Feia i ostavlja e/mauler (e/mauler je mina koja emituje elektro magnetni impuls. Teški oklopi kao i moderna oružja i oprema su osetljivi na EM impuls). Na ovaj način Zero sprečava da lekar priđe Dao Feiu (jer bi mu pribor za lečenje odmah stradao). Zero se povlači, a njegov kolega trči ka drugom predajniku (onom kod moje diplojment zone). Stiže do predajnika i uzima drugi deo šifre.
Zatim je Zuluf pucao u e/mauler i uništio ga, otvarajući put doktoru do Dao Feia, Zanšiji na levom krrilu su krenuli ka Predajniku na mojoj strani terena, a doktor nije stigao do Dao Feia.
Zero sa e/maulerima batali igre i likvidira Dao Feia koji leži, a drugi Zero minira prilaz predajniku.
Interventor hakeriše u društvu doktorke, a Zero minira prilaz predajniku

Interventor hakeriše u društvu doktorke, a Zero minira prilaz predajniku


Žanšiji ginu pokošeni vatrom Morloka sa Kombi rajflom, a hakerka uspeva da obezbedi šifru hakovanjem na daljinu.
Partija se završava mojom tesnom pobedom (imao sam 1VP više).
Hrabri Žanšiji pokošeni u svom jurišu

Hrabri Žanšiji pokošeni u svom jurišu


Drugi scenario je bio Carrier. U pitanju je nosioc opasnog virusa koji pretvara ljude u zombije. Na tablu se postavlja deset markera od kojih su pola ćorci, četiri su zombiji a jedan je Nosioc zaraze. Pred svaki potez markeri se kreću randomatično da 1-10 na D20.
Igrač otkriva šta se krije iza markera diskaveri rolom (kao inpersonejtora), znači WIP rol sa nekim minusom. Doktori nemaju minus. Ova partija se „blago“ otegla jer ni Zuluf ni ja nikako nismo uspevali da otkrijemo šta je iza tih markera, a Kerijera smo otkrili na ivici table, te je odmah pobegao. Partiju smo u nekom trenutku prekinuli pri nerešenom rezulatatu (inače treba da traje dok se neotkriju svi markeri a potom se završava randomatično).
Evo par hajlajtova iz partije.
Pošto je Zulufu upravo otkriveni Kerijer pobegao, on se iznervirao i uleteo Dao Feijem međ moje, počistivši mi Zeroa sa minama i Helketa u jednom potazu. Pri tom je ušao u domet Interventora koja ga je uhakovala, te je Dao Fei proveo ostatak partije pokušavajući da se resetuje
Sad ga nevidiš...

Sad ga nevidiš...


...a sad ga vidiš!

...a sad ga vidiš!


Morlok sa Čein ganom je uleteo među dva Žan Šija, ali su oba uspela da prođu dodž! Posle je Morlok učardžovao Doktora (prvi klous kombat u Infinitiju kod nas!) i likvidirao ga, ali ostao na meti tri žanšija i to platio glavom. Daktari je pokušala da dođe do Zeroa i Helketa i poginula pri tome.
Ni naučnici nisu mogli da nam pomognu da nađemo zombije ;)

Ni naučnici nisu mogli da nam pomognu da nađemo zombije 😉

Sve ukupno lepo smo se izigrali. Za infiniti je jako bitno da figure deluju u idealnom dometu za njihovo oružje. Impetus figure su veoma zanimljive, ali je potrebno izuzetno pažljivo igrati sa njima. Doktori i hakeri su neophodni.

Нема реаговања to “INFINITY NA OTVARANJU ERRORA”

Постави коментар