Waxerspasstime's Weblog
Miniature wargaming blog

Stigao paket iz Jamerike

Akcija koja je trebalo da obezbedi da figure stignu iz amerike u srbiju za nedelju dana, malo se izkomplikovala. Četiri meseca kasnije paket je stigao. U njemu knjige Rezolution outbreak i Dark Age essence, kao i gomila figura uglavnom za Rezolution i po koja za Dark Age. Stigao je i jedan blister za AE-WWII.
Rezolution Outbreak je druga knjiga za Rezolution (u prvoj su pravila). Sadrži 20 novih misija (assigments kako ih zovu u Rezolutionu), kompletnu kampanju (sa napredovanjem likova), kao i jedinice za novu frakciju (Vatacina). Sve ovo je propraćeno sa flafom, tj. pričicama. Jednog od ovih dana ću napraviti recenziju ove igre.

Dark Age Essence je četvrta knjiga za Dark Age. Ono što je čudno jeste da je to knjiga sa pravilima. U prve tri knjige su bile po dve armije obrađene, kao i delovi pravila. U Essenc su skupili sva pravila a dodali su i uzorne armijske liste za sve frakcije. Za one koji ne znaju, Dark Age je sf skirmiš igra koja se odvija u svetu koji je zamislio poznati ilustrator Brom. I za ovu igru ću napraviti recenziju narednih dana.

O figurama za Rezolution mišenja su podeljena. Treba reći da su figure u ljudskim proporcijam (recimo kao figure za infinity, a za razliku od GWovih i PPovih koje su malo „nabudžene“). Sa ovom porudžbinom, uz figure koje sam imao, oformili smo (Bojan i ja) tri vojske: APAC, Ronine i Dravani. Samo još da stignemo da ih polepimo i omalamo, pa možemo da se sigramo. Već ima interesenata da nam se pridruže. Ako interesovanje bude ozbiljno, sa sledećim paketom stićiće i dopuna za CSO a možda i Vatacina.

Figure za Dark Age su izuzetne. Sa ovim što sam do sada prikupio, mogao bi se odigrati neki mali demo. Već je spremljen spisak za narednu nabavku 8).

Od svega što sam naručio za AE-WWII stigao je jedan blister, i to regularne Švabe. Figure su lepo urađene, sa opcijama (tri figure sa 4 glave i 7 ruku), te se od dva identična blistera mogu napraviti sve različite figure. Slike slede.

Нема реаговања to “Stigao paket iz Jamerike”

Постави коментар