Waxerspasstime's Weblog
Miniature wargaming blog

ARIADNA TEREN

a1-copy
Ovog puta smo u prirodi 🙂
02_void_round1
Misteriozni lokalitet bi izgledao nekako ovako, s tim, što bi se nalazio na dnu jezera okružen zidom vode. Možda bi umesto kamenja bili neki crni obelisci, šareno staklo, šta god…
2 – Naučna stanica (koja, jelte, istražuje lokalitet). Nalazila bi se na nekoliko platformi (labaratorije, smeštaj, platforma za skladištenje materijala) koje bi bile povezane mostovima i male par liftova/stepeništa za silazak na teren. Ovako bi nekako to izgledalo:
arc_a
arc_b
arc_c
arc_g
3 – Bunker i …(neki)drom. Bunker je mesto u koje se cela ekspedicija povlači u slučaju napada (last stend). Odmah pored njega je platforma …droma. Sve ukupno, nešto ovako:
a_363
a_362
a_364
4 – Viseći mostovi. Jedna od markantnih stvari ovog terena su gigtska drveta (možda po malo ko sekvoje ali u svkom slučaju vanzemaljskog porekla). Između njih bi bili razapeti mostići. Drveće bi, naravno, imalo granje i lišće, čija bi osnovna funkcija bila da prekidaju LOS. Na mostićima bi bilo samo par mesta sa kaverom (sami mostovi daju kaver ako ih neko napada sa zemlje, tako da bi neki snajperista sa „visokog mesta“, bio laka meta za suparnike sa obližnjih brda (sve u cilju da ovi mostovi nebudu „prejaki“ u igri). Mostići su povezani sa istraživačkom stanicom.
5 – Sam teren bi mogao da se radi u nekom rano prolećnom fazonu, sa hrpama neotopljenog snega. Kroz teren prolazi zemljani put i teče reka. Reka izvire iz pećine, čineći još jedan put za pristup jedinica na tablu (pećina će biti dovoljno velika sa „zadnje strane“ da mogu figure da se pomeraju po njoj). Reka je pregrađena branom koja stvara veštačko jezero u kojem je misteriozni lokalitet. Figure će bez gacanja po vodi reku moći da pređu preko mosta (na putu) ili preko brane. Ceo teren bi trebao da bude „posut“ sitnim rastinjem i grupacijama kamenja (radi kavera, jelte). Ovi sitni elementi bi bili pomerljivi.
6 – Razrušena istraživačka stanica su ostaci prvobitne stanice stradale u napadu antipoda (zato je nova stanica na stubovima). Tu su ruševine objekata, magacina, hrpe krša, snduka i sl.; možda neko uništeno vozilo. I ovo bi sve moglo da bude pomerljivo. Stanica, pre uništenja, mogla je izgledati nekako ovako:
ssl20278
ssl20279
7 – Ovo bi bio ili stari zapečaćeni bunker, ili ostaci neke vanzemaljske civilizacije.
a_247
gierloz-hitlers-bunkers-wolfs-lair-wolfsschanze
ostaci1
palace_enterance_05
Na prethodnoj slici se vidi i kakva bi brda trebalo da budu. A mogu da budu i ovakva:
agua-place-3_1000
Naravno, sve to načičkano zelenilom
full_jungle288

Evo još par pogleda na tablu:
a2
a3
a4

Нема реаговања to “ARIADNA TEREN”

Постави коментар