Waxerspasstime's Weblog
Miniature wargaming blog

Alkemy

Ono što je na mene ostavilo veoma jak prvi utisak jeste sa koliko pažnje je osmišljeno i urađeno pakovanje kako startera tako i „bustera“. Na primer, oni koji su kupovali Rackhamove kutije znaju koliko je teško bilo izvući uložak od stiropora iz kutije a da se ne polomi. Ovde je to rešeno tako što na ivici plastičnog uloška postoji polukružno udubljenje gde je moguće uvući prst i izvaditi uložak iz kutije.

Kutije su sa sjajnim lakom preko slova i fotografije obojenih modela.
U kutiji je pet modela izabrane frakcije, kartice za te modele, kartice za blisku borbu, metar, specijalne kockice koje se koriste za igru, kao i žetoni koji se koriste za magije. Uz to idu i pravila na francuskom.

U starterima su kartice i pravila na francuskom, ali već od drugog „talasa“ u sve kutije se pakuju i kartice na engleskom. Pravila i kartice za startere na engleskom moguće je skinuti sa neta.
www.kraken-editions.com
Figure su plastične, ali su, po svemu sudeći, rađene tehnologijom veoma slučnom izradi metalnih figura. Detalji su veoma fini, a figure nisu na „spruu“, već dolaze sa „tabom“ za montažu na postolje i delovima kao metalne figure. Nek slike dalje govore.


Ono što je malo čudno jeste da će preporučena poentaža za početne bitke moći da se skupi tek po izlasku trećeg talas. Trenutno je u prodaji drugi talas (plus postoje specijalne minijature koje se dele na turnirima).
Knjiga za ovu igru izlazi na jesen, a o pravilima drugom prilikom.

Нема реаговања to “Alkemy”

Постави коментар